Kediler Hakkında - Andromedadanbirisi

Kediler Hakkında

 Tuvalet Eğitimine Ne Zaman Başlanılmalı?

Evinizi minik dostlarınızla paylaşmaya karar verdiğinizde aklınıza ilk gelen sorulardan biri  de tuvalet eğitimi ve ne  zaman başlanılacağı.
   Yavru kediler 3 haftalık oluncaya kadar tuvaletlerini kendileri yapamaz.Anne kedi yemekten sonra yavrularının makat ve karın bölgesini ovalayarak onların boşaltım yapmasına yardımcı olur. 1 aylık olduklarında artık kendi kendilerine tuvaletlerini yapmaya başlayabilirler.Ancak tatlı minik dostunuzun kuma alışabilmesi için sizin  yardımınıza ve desteğinize ihtiyacı var.(Minik dostunuz eve tatlı patilerini atar atmaz eğitime başlayabilirsiniz)

Kedilere Süt Verilir Mi?

 Genellikle kedi ve süt bağdaştırılır ancak kediler için süt bilinenin aksine o kadar da masum değildir!

   Kedilerin sindirim sisteminde laktoz adı verilen enzim bulunmamaktadır. Bu da sütün içerisinde bulunan besleyici olan maddeleri alamadıkları anlamına  gelir.Kedilere süt verilmesi son derece zararlıdır . Yetişkinler de ishal ve kötü hissetmeye yol açar.Yavrular ise bünye  olarak yetişkinler kadar dayanıklı olmadıkları için ishali ve diğer zararları bünye kaldıramayabilir ve minik dostunuzu kaybedebilirsiniz. O yüzden kesinlikle böyle bir hata yapıp dostunuza süt vermeyin.Onun yerine mamalarla ve güzel oyuncaklarla ödüllendirebilirsiniz.

 Kedinizin Sizi Sevdiğini Gösteren 15 İpucu 


1-Siz onun bulunduğu odaya girdiğinizde sizi karşılıyorsa,





2-Adımlarınızı takip ediyorsa,




3-Sizi izliyorsa,




4-Yüksek sesle mırlıyorsa,




5-Sizin onu sevmenize normalde hoşlanmamasına rağmen izin veriyorsa,




6-Size zarar vermeyecek şekilde ısırıyorsa,




7-Yanınıza gelip sürtünüyorsa,





8-Size o sevimli patileriyle dokunuyorsa,




9-Sizi uyandırmaya geliyorsa,




10-Kediler annelerinin sütünü çıkarmak için yoğururlar,sizinde yoğuran bir kediniz varsa sizi annesi gibi görüyor olabilir!




11-Böcek,fare,kuş vb.şeyler getirip önünüze koyuyorsa (size hediye veriyor),




12-Kediler sizi kıskanabilir bazen bir başka hayvan dostunuzdan ,bazen sevgilinizden bazense bir eşyadan.




13-Eğer onu yalnız bıraktıysanız ve bir süre ilgisiz kaldıysanız  surat asabilir ve trip atabilir,






14-Üzerinizde durmak istiyorsa (kucak,omuz...),





15-Bir kedi size karnını gösteriyorsa veya yanınızda sırt üstü karın görünecek biçimde yatıyorsa size güveniyor demektir.Karınları kedilerin en hasas bölgeleridir.

Camlara dikkat!


Evinizde ya da başka bir yerde eğer cam kırılırsa lütfen direk çöpe atmayın.Sokak kedileri çöp konteynırlarına girdiklerinde patilerine cam batabiliyor ve canları yanıyor .Lütfen duyarlı olup cam vb. kesici ve zararlı şeyleri çöpe atarken gazete ya da kartonla sararak atın bu sayede minik dostlarımıza zarar gelmemiş olur.


Pisili günler..


(evet blog temasına uymuyor ama olsun😅)


Yorum Gönder

0 Yorumlar