Neden Andromeda? - Andromedadanbirisi

Neden Andromeda?

        Bu bloğu açma sebebim içimi ve duygularımı sayfalara yansıtmaktı. İlk başta isimi farklıydı lakin sonra orjinal bir isim aradım  o sırada yıldızlara bakıyordum ve araştırıyordum derken karşıma Andromeda çıktı. 
         Kendi  ütopyamı buraya yansıttığım  için bir galaksi ismi vermek hoşuma gitti. Geçtiğimiz günlerde bir yazı okudum, Andromeda ile ilgili.

         Peki Andromeda Ne Demek?

    Andromeda , zincire vurulmuş kız anlamına geliyormuş ve bunun mitolojide bir hikayesi de varmış.  

        Zincire vurulmuş kız çok hoşuma gitti bu anlam özgür olmak için savaşan ben için kendi zincirlerini kırmak ister gibi içimi döktüğüm yere bu ismi vermek.


      Andromeda' nın Hikayesi Nedir?

        Athiopia (bugünkü Etiyopya) kralı Kepheus ile Kassiepeia'nın kızı Andromeda'dır. Annesi Andromeda' nın , Nereus'un kızlarının (Güzellikleri ile ünlü su perileri.) hepsinden daha güzel olduğunu söylüyordu.
      Nereus'un kızları (Nereidler) bu söylenenleri kabullenemiyordu ve aşağılanma olarak görüyordu. Denizler tanrısı Poseidon'dan bu aşağılanmanın öcünü almasını istediler. Poseidon da bu isteklerini geri çevirmedi ve kral Kepheus'un ülkesine korkunç bir canavar gönderdi.
       Canarvarların verdiği zararlar karşında kral bir kahine danışmaya karar verdi. Kahin ,krala kızını (Andromeda'yı) canavarlara kurban ederse ülkenin onlardan kurtulacağını söyledi. Bunu duyan Athiopia' da yaşayanlar ,kral Kepheus' u bunu yapması için zorlar ve Andromeda bir kayaya zincirle bağlandı.
         Perseus (o dönem Medusa'yı öldürüp bu serüveni sırasında da Athiopia 'dan geçiyordu. Ayrıca Zeus ve Argos kralının kızı Danae 'nin oğludur.)  kayalara bağlanmış Andromeda'ı gördü ve ona aşık oludu. Kepheusa 'a ,Andromeda'yı onunla evlendirirse ülkeyi ve kızını kurtarabileceğini söyledi.
         Kral, Preseus 'un söylediklerini kabul etti. Perseus canavar ile olan mücadelesi sonucunda ( Bulunan bazı kaynaklara göre Pegasus'un da yardımı olduğu söyleniyor. Pegasus uçan bir attır.) canavarı öldürür. Andromeda'yla evlenir.
Lakin Phineus  (Andromeda'nın eski nişanlısı ve amcasıdır.), Perseus'a tuzak kurar ve adamlarıyla etrafını çevirir. Perseus ,düşmanı etkisiz hale getirir ve oradan ayrılır (Perseus ,Medusa 'nın taşa çeviren başına sahiptir.)
Perseus, Andromeda'yı da alarak Athiopia'dan ayrıldıktan sonra prensesi önce Argos'a sonra Tirins'e götürür.
Alkaios, Elektryon ve Sthenelos adında üç oğulları olur .
Galaksimize en yakın galaksi olan Andromeda Galaksisi' nin adı da burada ki Andromedadan gelmektedir.
Pisili Günler...



Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Demek andromeda nın amcası andromedanın sevgilisini öldürmeye çalışmış.
    Yalnız Perseus niye Etiyopya dan ayrıldı? Düşmanları çok diye mi?
    Ama herşeyi Kassiepeia'nın çirkefliği başlatmış.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkürler...