Regl ve tabular: Arzsızlık, edepsizlik - Andromedadanbirisi

Regl ve tabular: Arzsızlık, edepsizlik

Bugün bu konuya değinmek istiyorum lakin nereden  başlamalıyım emin olamadım,umarım her şey yolundadır ve iyisindir.


Aslında dışarıdan bakınca bunu mu önemsedin? Ne kadar basit bir konu vs. diyebilirsiniz lakin bu tarz konular birleşince toplumdaki sözde ahlak bekçileri  ve daha küçük  yaşta çocuklara  empoze ettikleri normlar ortaya çıkıyor. 

Hatta en klasik olanları:

"Göster amcana pipini, kapat kızım  dizlerini.."

"Aaa regl gününü dahi dile getiriyor arsıza bak!"

"Hiç edep haya kalmamış"


Edep ,ar?  Edepse herkese edep değil mi? Edep, aslında bu kelimeleri anlamlarını bilerek dahi kullandıklarını düşünmüyorum. "Utanmak" her ikisinin de anlamı ancak neyden utanmalıyız? Doğal bir döngüden mi?

"Aaaa ama bu mahrem."

Sözde dini dile getirenler, bunun dinle ilgisi ne? Çünkü  eğer söz konusu bir yaratıcı ise neden yarattığı  varlık  kendi doğal döngüsünden utanç duysun.

 "Erkek sünnet olurken herkes duysun kadın regl olurken arsız olsun?"

Ben bu ikisinin kıyaslanacak tek yönünün toplumda düşüncesel olarak kadınlık  ve erkekliğe adım atmak olduğunu düşünüyorum. Zira başka türlü kıyaslanamaz sünnet  bir seçim  reglsa doğal bir döngü. Bir seçim değil.


"Ama regl vajina ile alakalı"

Aslında bu sözün yorum dahi yapılacak bir yanı yok ancak sapık bir zihniyet böyle bağdaştırıp ar ve namustan bahsedebilir. 

Ek olarak bunu cinsiyetçilik olarak algılamayın zira öyle algılayacak bazı vasıflarını kullanamayan şahıslar olacaktır.

Ayrıca aynı şeyleri tekrarlamış olacağım ancak şunu  söylemeden geçemeyeceğim. Din din din diye diye kadını yaşamdan izole edenlere ithafen;

Neden din adı altında kadını köleleştiriyorsunuz? Ya regl yaratıcı öyle yaratmış doğal bir döngü nesi edep gerektirecek? Güzel ahlaklı olabilirsin ancak bu ne ahlak ne de edeple alakalı. Erkeğe gelince göster amcaya pipini, 500 kişiyle sünnet et kadına kıza gelince aaa olmaz regl oldun edepsizlik yapma öyle mi? Düşünceniz batsın!


Biliyorum pek kendimi lanse edemedim bu yazıda hatta oldukça kısa ve tam anlamıyla ele almadığım bir konu oldu fakat yine de yazmak istedim..

Güzel birgün geçirmen dileği ile..


Yorum Gönder

2 Yorumlar

Yorumunuz için teşekkürler...