Düşmüş Melek Hikayesi:Lucifer'ın Rekabeti - Andromedadanbirisi

Düşmüş Melek Hikayesi:Lucifer'ın Rekabeti

Düşmüş Melek Hikâyesi 



Günümüzde şeytan olarak isimlendirilen hritiyanların lucifer dediği meleği bir çoğunuz duymuşsunuzdur peki hikayesini ne kadar iyi biliyorsunuz?

Luciferın ışık getiren sabahın habercisi Seher Yıldızı  venüs gibi anlamları vardır. Lakin insanlar onu yanlış anlamıştır o aşkı anlatmıştır insanlar baştan çıkarma olarak algılamıştır. O güzelliği öğretirken insanlar güzelliği saplantı haline getirmiştir.

Tevratda ki ismi azazeldir. Yuhidilerse ise bu ismin anlamı günah keçisi ve düşmüş melek olarak bilinmektedir...

TANRIYLA REKABET


Lucifer hristiyan inancında adem ve havva yaratılmadan önce tanrının en sevdiği meleğidir , ışığı simgelemektedir. Onu ışıktan yaratmış ve diğer yarattıklarından daha çok sevmiştir. O yaratılan diğer meleklerden daha güçlüdür.


Taki insanı yaratana kadar tanrı insanı yarattıktan sonra tüm meleklerin onun önünde eğilmesini ister lakin lucisfera göre ateş , çamurdan üstündür. Ateşin oğlu çamurun oğlu önünde eğilemelidir. Bu emri kendine hakaret olarak görür. Tanrının emrini dinlemez bu bir baş kaldırıştır. Ancak bunun nedenleri sadece buda değildir tanrının insana olağandan çok fazla değer vermesi ve onu özenerek yaratmasıdır.

Tanrı cenneteyken Adem ve Havvaya bir ağacın meyvelerini yasaklar, yasak elmayı yememelerini emreder lakin lucifer yılan kılığına girer onların yasak elmayı yemesini sağlar.
Lucifer bunu yaptığında artık cennetin kapıları ona kapanmıştır. Cennetten kovularak dünya da afrika kıtasına düşer. Ondandır ki afrika kıtası kurak, savaşların ve kıtlığın olduğu kıtadır. Efsanelere göre bu nedenle Açlık, ölüm ve savaş orada hiç bitmemektedir.

Lucifer tanrıyla rekabettedir artık amacı verilen süre bitene kadar insanları tanrı yolundan saptırmaktır...

Yorum Gönder

0 Yorumlar